Zakelijk bloggen: vier voordelen op een rij

Zakelijk bloggen, welk bedrijf doet het tegenwoordig niet? Het is de perfecte manier om in contact te komen met potentiële klanten. Toch heeft het bloggen nog niet het vertrouwen van alle bedrijven gewonnen. Sommige bedrijven zijn van mening dat een blog nutteloos is en dat het niet op een professionele website thuishoort.

Het tegendeel is echter waar. Zo biedt het bijhouden van een blog bedrijven de mogelijkheid om op een persoonlijke en interactieve manier met (potentiële) klanten te communiceren. Dat is waar de klant vandaag de dag behoefte aan heeft. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan meer over de voordelen die zakelijke blogs kunnen bieden.

1. Kennis delen is leren

Door kennis met elkaar te delen middels het schrijven van blogs kunnen bedrijven van elkaar leren en ontwikkelen zij zich op een effectieve wijze. Waarom zou je als bedrijf het wiel opnieuw uitvinden? Ook krijgen klanten en andere lezers de mogelijkheid zich in de discussie te mengen en nuttige feedback te geven aan de hand van een zakelijke blog. Een visie vanuit een andere hoek zou voor nieuwe inspiratie kunnen zorgen.

2. Groot bereik

Blogs verspreiden zich razendsnel, onder andere via social media. Hoe vaker een blog wordt gedeeld en gelezen, hoe beter de vindbaarheid van een bedrijf in Google. Hierdoor worden niet alleen vaste klanten bereikt, maar door gerichte zoekacties wordt een bedrijf ook gevonden door potentiële klanten. Bijkomend voordeel hierbij is dat een blog is gelinkt aan de website van het bedrijf, met als gevolg dat de website meer bezoekers ontvangt en de naamsbekendheid wordt vergroot.

3. Verkleinde afstand tussen klant en bedrijf

In deze sterk concurrerende markt is het van belang dat een bedrijf zich onderscheidt van concurrenten. Door het schrijven van een persoonlijk verhaal, wordt het bedrijf tastbaarder voor de klant. Ook bieden blogs de mogelijkheid om in te spelen op vragen van klanten. Al met al wordt de afstand tussen de klant en het bedrijf verkleind en ontstaat er interactieve communicatie, wat de klanttevredenheid sterk ten goede komt.

4. Originele en creatieve content

De kunst is om interessante blogs te schrijven, die naast het informatieve aspect ook leuk zijn om te lezen. Laat de geest even de vrije loop en wees creatief. Belangrijk is natuurlijk om niet van de kernboodschap af te wijken. Ondersteun het verhaal met passend beeldmateriaal, zoals een informatieve video of een goede infographic. Entertainment is een goede aanvullende tactiek om een blog aantrekkelijk te maken.

Zie jij het nut wel in van bloggen? En heb je nog aanvullingen op dit stuk? Ik hoor het graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *