Thought leadership; geef en u zal ontvangen

Egoloos

Inbound marketing is mijn ogen veel meer een vorm van egoloze’ marketing. Niet meer immens grote ‘in your face’ boodschappen opdringen in de markt, maar jezelf er aan herinneren dat je een gewoon mens aan de andere kant wilt bereiken, die net zo behandeld wil worden als jijzelf.

Op een integere manier en op het moment dat hij of zij er behoefte aan heeft. Dus niet meer rücksichtslos de aandacht opeisen via het kanaal van jouw keuze op het moment dat jij het wilt. Om vervolgens te vertellen hoe te gek en goed jullie zijn. Nee, juist dat ego opzij zetten en dat wat je doet veel meer ten gunste van je publiek doen. Jezelf constant afvragen: “Is het nuttig voor mijn klanten wat ik hier aan het doen ben?” Zodat je de aandacht ook echt verdient en niet ongewenst opdringt.

Bouwen aan vertrouwen

Wat is eigenlijk jouw expertisegebied? Waar wil jij nou specifiek om bekend staan in de markt? Door wat je weet te Content marketing pyramidedelen, bouw je vertrouwen. Door steeds jouw kennis over dat bepaalde onderwerp te delen, gaan mensen jou zien als die deskundige specialist die je bent. Als het om die specifieke kennis, kunde en een vernieuwende blik gaat, dan moeten ze dus bij jou zijn. Bij niemand anders. Ze kunnen inhoudelijk keer op keer op je rekenen. Dat bewijs je door gewoon te laten zien dat je er verstand van hebt. Door beetjes van jouw specifieke kennis te delen. Via content als video’s en blogs bijvoorbeeld.

Zo bouw je onbewust bij jouw publiek een bepaalde band op. En zodra de behoefte er dan is, word jij snel gevonden. Zo bouw je aan ‘thought leadership’.

Puzzelstukjes

Moet je dan de hele puzzel al voor ze op gaan lossen? Nee, dat niet natuurlijk, maar wel steeds een paar stukjes geven. Zodat ze ‘eager’ worden om de hele puzzel op te kunnen lossen. Want daarvoor hebben ze uiteraard nog net wat meer van jouw deskundigheid en ervaring nodig. En daar gaan ze dan vanzelf naar op zoek. Dat vinden ze op de verschillende kanalen waar ze oriënteren. Of via Google. Omdat jij het altijd al over dat specifieke onderwerp hebt, en Google dus weet dat je hoog in de zoekresultaten moet verschijnen, omdat je relevant bent voor de zoeker. En dan komen ze –als het goed is- vanzelf een keertje op jouw website. Waar weer meer puzzelstukjes te vinden zijn. Maar natuurlijk niet allemaal…

Door niet alles weg te geven, voeg je meer waarde toe aan wat je aanbiedt. Schaarste creëren is altijd al een goede manier geweest om waarde toe te voegen in de ogen van de klant. Jouw aanpak is uniek. Als het aanspreekt, wil iemand meer. Houd het dus ook dicht bij jezelf of het DNA van je bedrijf.

Gezien worden als autoriteit

Aan autoriteit kun je dus bouwen. Op verschillende manieren. Welke manieren dat zijn kun je leren tijdens de Masterclass Inbound marketing. Mensen gaan jou zien als de expert. En die mensen met autoriteit worden gerespecteerd en bewonderd. Zo werkt dat nou eenmaal. Het is een manier om mensen meer en meer aan je te binden. Maar wel via de condities die zij zelf kiezen. Vrijblijvend in het begin, maar steeds hechter naarmate je volgers fan worden…

Je hebt vast wel eens iets oprecht gedaan om een ander te helpen? Een online enquête ingevuld, een bericht van een bekende geliked? Gratis een beetje van je nuttige kennis uitgedeeld? Zonder er iets voor terug te vragen of te verwachten?

Vroeg of laat krijg je dat terug. Dat heeft te maken met een soort onbewust ‘mentaal schuldgevoel’. Dat ga je merken, geloof mij maar. Maar het werkt alleen als je het ook echt doet om te delen, niet alleen om te nemen.

Ik ben wel benieuwd, met welk specialisme wil jij bekend staan in de markt en waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *